Choose Language Here

Wednesday, October 24, 2012

Slow Loris ( Kongkang )



Slow Loris is one of the animals found in Malaysia. It is one of three species classified in the genus Loris Nycticebus; Nycticebus Councang, Nycticebus Bengalensis and Nycticebus Pygmaeus. Loris is an animal that belongs to the class of living things, the animal kingdom, vertebrates (vertebrate), the class of mammals. In the arrangement, belongs to the family Lorisidae. Loris is a warm-blooded animals, childbirth, child care, and have fur on the body.



Slow Loris is a shy animal that looks like a monkey except for the eyes. Relatively large size of the eyes and a bit intimidating. Usually slow loris hiding amid lush foliage. Loris did not have a lot of family or move in a large group. Movement on the branch is also quite slow. His eyes were a little red. It also can be found in Thailand, Philippines, Indonesia, Vietnam and most of  Asia Tenggera. 


Saturday, October 20, 2012

Tenggol Islands



Pulau Tenggol is one of the most beautiful islands in east cost of Malaysia also know for its perfect waters warmed by South China Sea. The small and compact island of Pulau Tenggol is a forgotten gem set in the clear blue waters of the South China Sea - an emerald of deep, green forested interior flanked by white powder beaches and beautiful reefs. This natural island with beaches saturated with pristine warm water is a divers' and snorkels' paradise. 

At Pulau Tenggol, there is more than 250 location for divers and snorkellers. Divers and Snorkellers alike can find pristine coral formations and a number of submerged rocks with excellent coral growths. Tenggol and its surrounding islands offer good visibility with teeming of marine life, including sharks, rays, nudibranch and a wide variety of hard and soft corals. Pulau Tenggol temperatures rage from breezy 320C in the day to cool 250C at night.

If you want to go to tenggol islands there are 2 two ways. first take a flight from KLIA to Kuala Terengganu or Kerteh. Then take a cab to jeti Kuala Dungun and take bot service to Tenggol Island. Another ways to tenggol islands is use bus to Dungun, Terengganu and take bot service to tenggol Islands. It very easy. 

There are a resort in tenggol islands with a package for diver and snorkellers for one person and group. The resort name is Tenggol Island Beach Resort. for more info and reservation about tenggol islands, visit this site Tenggol Island.. 

Thank You.. Have a nice Trip..

Hotel Uitm Dungun (Terengganu)

Ni SM nak bagi info sedikit tentang Hotel Uitm Dungun (Terengganu). Hotel ini memang selesa lah untuk business trip, melancong bersama keluarga mahupun kawan-kawan. Hotel Uitm Dungun ni terletak tidak jauh dari pantai teluk gadung dalam beberapa ratus meter ja. Hotel ni bersebelahan dengan kampus UITM TERENGGANU. Hotel Uitm Dungun juga terletak bersebelahan Padang Golf iaitu padang Kelab Golf Dungun. 

Dalam Hotel Uitm ni ada satu restoran iaitu restoran sri molek. Dalam restoran ni ada ada macam-macam jenis makanan mengikut offer tiap-tiap bulan. Kalau tak menginap kat hotel pun boleh makan kat restoran sri molek. kalau yang dah menginap tu tentu dapat breakfast free. SM dah rasa makanan kat restoran Sri molek ni. Memang tidak dinafikan lagi sedap hingga menjilat jari. 

Ni SM nak bagi sedikit info tentang rate kat hotel Uitm Dungun ni. 

Hari Sabtu Hingga Rabu
Bilik Superior  = RM 120 
Bilik Deluxe     = RM 160
Kenanga Suite = RM 200

Hari Khamis dan Jumaat
Bilik Superior  = RM 150 
Bilik Deluxe     = RM 200
Kenanga Suite = RM 250

Kalau anda kerja kerajaan ada potongan. tapi kena bawak kad yang menunjukkan anda bekerja dengan kerajaan. Faham tuh. kalau. ni ada info tambahan lagi. kalaua musim cuti sekolah book la awal awal takut tak ada bilik kosong. musim cuti sekolah room rate adalah fix rate. 

kalau nak info tambahan sila layari laman web Hotel Uitm Dungun (Terangganu) ni.  

Itu saja dari SM selamat bercuti.....

Wednesday, October 17, 2012

Blue Ocean Strategy ( Strategi Lautan Biru )

SM nak terangkan sedikit tentang strategi lautan biru yang diterapakan oleh kerajaan. 

Konsep
Konsep Strategi Lautan Biru diperkenalkan oleh W. Chan Kim and Renée Mauborgne dari Institut Strategi Lautan Biru melalui karya mereka Blue Ocean Strategy. Strategi Lautan Biru sebenarnya adalah satu kepercayaan bahawa sesebuah organisasi yang sedang membangun boleh mencipta permintaan baru dalam ruang pasaran yang tiada saingan. Ruangan pasaran yang terlalu banyak saingan pula dinamakan sebagai Lautan Merah. Inilah kata kuncinya iaitu “SAINGAN“.

secara umum juga konsep strategi lautan biru yang diterapakan oleh kerajaan adalah mencari rumusan kreatif dan inovatif serta tidak berfikir secara konvensional.

4 elemen strategi lautan biru yang diterapkan kerajaan untuk penjawat awam. 
mengurangkan = iaitu mengurangkan atau memudahcara dalam sesuatu kerja seperti yang dilakukan oleh PEMUDAH dan Ketua Setiausaha Negera. contohnya mengurangkan aduan yang diberikan pelanggan kepada penjawat awam. 

menghapuskan = membawa maksud menghapuskan ketirisan dalam jabatan-jabatan kerjaaan iaitu menghapuskan orang yang malas. pemberi dan penerima rasuah dalam kalangan penjawat awam. 

wujudkan = mewujudkan idea-idea baru yang kreatif dalam mengatasi masalah yang berlaku kepada penjawat awam. 

memberi peluang = Memberi peluang pula bermakna kita memberi nilai tambah dalam pengurusan dan pentadbiran bagi meneroka peluang baru. Kita guna apa saja pendekatan pengurusan dan pemikiran lebih kreatif supaya pencapaian kita berhasil mencapai matlamat.

itu saja yang SM dapat terang melalui pembacaan dan pemahaman SM. 




Eurycoma longifolia (Tongkat Ali)



Eurycoma longifolia (commonly called tongkat ali or pasak bumi) is a flowering plant in the family Simaroubaceae, native to IndonesiaMalaysia, and, to a lesser extent, Thailand,Vietnam, and Laos. It is also known under the names penawar pahitpenawar biasbedara merahbedara putihlempedu pahitpayong alitongkat baginda,  muntah bumi,petala bumi (all the above Malay); bidara laut (Indonesian); babi kurus (Javanese); cây bá bệnh (Vietnamese) and tho nan (Laotian). Many of the common names refer to the plant's medicinal use and extreme bitterness. "Penawar pahit" translates simply as "bitter charm" or "bitter medicine". Older literature, such as a 1953 article in the Journal of Ecology, may cite only "penawar pahit" as the plant's common Malay name.

Tongkat ali is known for having an aphrodisiac effect (sex booster). Traditionally, Tongkat Ali is used to treat a number of diseases and improve health including headaches, ringworm, dysentery, inflammation, antitumor, anti-inflammatory and antioxidant properties. Eurikomanone, eurikomalaktone and eurikomanol (quassinoids) are abundant in roots is an important industrial chemical. Research indicates that chemicals (phytochemicals) found in tongkat ali can increase testosterone levels a hormone needed for male sexual function.


Tuesday, October 9, 2012

Lang Tengah Islands


An experiences explorer may have heard of Kapas Islands, Perhentian Island Redang Islands, two islands along the Malaysian East Coast that are favorites among diver and snorkeler  But only the lucky few know about Lang Tengah Islands. And those lucky few probably don't want you to know about it either. So if you absolutely must read any further, make sure that you only share the following information with other nature lovers who will respect this island paradise and try to keep it pristine.

Lang Tengah is a tiny island surrounded by a protected coral reef that is situated off the coast of Kuala Terengganu. It houses two resorts - Squarepoint Lang Tengah and Blue Coral Island Resort. 

How to go to Lang Tengah Islands?.What is ohter Way?. How Long It Take?. Lang tengah Islands is an island near Perhentian islands and  Redang islands. If you from KLIA, take a flight from KLIA to Kuala Terengganu Airport. then take a cab from Kuala Terengganu Airport  to Kuala Besut and take service Bot to Lang Tengah Islands. If you already at Redang Island or Perhentian Islands, just take a service bot or tour bots to Lang Tengah islands. 

Wednesday, October 3, 2012

Tioman Islands



Tioman Island  is a small island located 32 km off the east coast of Peninsular Malaysia in the state of Pahang, and is some 39 km long and 12 km wide. It has eight main villages, the largest and most populous being Kampung Tekek in the north. The densely forested island is sparsely inhabited, and is surrounded by numerous coral reefs, making it a popular scuba diving spot. There are also a lot of resorts and chalets around the island which has duty free status. 

An enduring and tranquil island, Tioman Island boasts miles and miles of white sandy beaches and swaying palm trees, charming villages and friendly people. Its crystal clear water promise spectacular marine life and colourful coral gardens. The striking profile of the twin peaks of Gunung Nenek Semukut provides a markable landmark to this beautiful island reputed to be one of the most beautiful and idyllic islands in the world.

for more info about tioman islands visit Tioman Island Guide

Popular This Week

 
There was an error in this gadget

Popular Posts

© 2012 Sembang Malaysia Thesis Theme Converted by Hack Tutors.info Edit by SembangMalaysia